Nyheter

ALLIANSEN: Dersom Sverige vil bli medlem av Nato, kan søknadsprosessen gå fort, sier alliansens generalsekretær Jens Stoltenberg.

Stoltenberg: Svensk Nato-medlemskap kan gå fort

Nato-sjef Jens Stoltenberg mener det vil gå raskt å få Sverige inn i alliansen, dersom svenskene ønsker det.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I diskusjonen om et eventuelt medlemskap er det blant annet trukket fram at Sverige vil være ekstra sårbart i perioden mellom en eventuell søknad og godkjenning av svensk medlemskap, melder Sveriges Radio.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Jeg kan jo ikke si hvor lang tid det vil ta, men det kan gå fort hvis dere ønsker det, sier Stoltenberg om et mulig medlemskap for Sverige.

Til kanalen sier han at han også tror det vil være mulig å finne overgangsløsninger som sikrer Sverige og Finland militær beskyttelse underveis i en søkeprosess.

– Jeg er sikker på at vi kan finne en måte å håndtere en sånn situasjon på, sier Nato-sjefen uten å gå inn på noen konkrete detaljer om hvordan det kunne løses.

Han påpeker også at både Sverige og Finland allerede har et veldig nært samarbeid med Nato og oppfyller alliansens politiske og militære krav.

Powered by Labrador CMS