Nyheter

BEDRE: Det svenske forsvaret lover at de nye hjelmene er bedre enn de gamle. Stridshjelmene er produsert av kanadiske Galvion.

Nye stridshjelmer til det svenske forsvaret

Sverige følger Norge i anskaffelsen av nye hjelmer. De nye skal være lettere og ha bedre ballistisk beskyttelse, ifølge det svenske forsvaret. 

Publisert

Svenskene har gått til innkjøp av nye stridshjelmer, og valget har falt på samme modell som Norge: Galvion Batlskin Caiman, produsert av kanadiske Galvion. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I Norge har hjelmene fått navnet M/24, og ankommer ved årsskiftet. Finland har også bestilt de samme hjelmene fra Galvion.   

Hjelmen har et størrelsesintervall som skal gjøre det komfortabelt for flere å bruke den, samt at de har et fastmontert bildeforsterkerfeste på hjelmskallet, skriver Försvarets materielverk i en pressemelding.

Försvarets materielverk har gjort avrop på hjelmene i henhold til en rammeavtale som er anskaffet av Nato Support and Procurement Agency (NSPA). Galvion skriver i en pressemelding fra november at de leverer de første 80.000 hjelmene til Norge, Sverige og Finland over de neste 18 månedene. Totalt er det i underkant av én million hjelmer som skal leveres til Nato. 

Hjelmene er ventet levert til Sverige i første kvartal av 2024,  i tillegg til at det svenske materiellverket har lagt inn ytterligere en bestilling som vil leveres tredje og fjerde kvartal neste år. 

Powered by Labrador CMS