Nyheter

SØR-KINA-HAVET: Det filippinske skipet BRP Jose Rizal amerikanske USS Gabriel Giffords under en øvelse i nærheten av Second Thomas Shoal 23. november.

Kina hevder amerikansk krigsskip krenket deres farvann

Kinesiske myndigheter sier at et amerikansk militært fartøy seilte i nærheten av omstridt atoll i Sør-Kina- havet.

Publisert

Det kinesiske forsvaret sier et krigsskip fra USA seilte ulovlig inn i kinesiske farvann i Sør-Kina-havet. Den påståtte grensekrenkelsen skjedde i nærheten av den omstridte atollen Second Thomas Shoal.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– USA har på alvorlig vis undergravd fred og stabilitet i regionen, sier en talsperson for Kinas sørlige militærkommando. Talspersonen sier videre at USA med vilje blander seg inn i Sør-Kinahavet og foretok en alvorlig krenkelse av Kinas suverenitet.

Second Thomas Shoal ligger snaut 200 kilometer vest for den filippinske øya Palawan. I tillegg til Kina og Filippinene, gjør også Taiwan og Vietnam krav på atollen. Den er en del av de omstridte Spratly-øyene, der også Malaysia og Brunei har territorielle krav som til dels overlapper med de fire andre landene.

Det er også store overlappende krav på farvannene i Sør-Kinahavet.

Powered by Labrador CMS