Nyheter

ILLUSTRASJON: Sørkoreansk F-35 jagerfly trener på angrep mot nordkoreanske missilramper nær grensen til Nord-Korea.

Northrop inngår kontrakt for luft-til-bakke våpen til F-35 

Luftforsvaret i USA tildeler Northrop Grumman en kontrakt for å utvikle et våpen for F-35 Joint Strike Fighter programmet. Arbeidet vil pågå de neste 36 månedene med mål om å være operativ innen 2026.

Publisert

Kontrakten, som er på 705 millioner dollar – tilsvarende omtrent 7,6 milliarder kroner – vil gi Northrop tillatelse til å begynne å utvikle et nytt «Stand-In Attack Weapon» (SiAW). De neste 36 månedene vil de fokusere på den andre fasen av utbyggingen. Det skriver DefenseNews.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kontrakten innebærer videreutvikling av våpenet, integrasjon med plattformen og gjennomføring av et testprogram slik at SiAW raskt kan produsere og sende ut prototyper, opplyser selskapet. 

En flytest vil avslutte første del av den andre fasen, og den andre delen vil avsluttes med tre flytester til, samt levering av prototypemissiler og testmateriell.

– Med vår ekspertise innen digital ingeniørvirksomhet, representerer denne neste generasjons missilen en fleksibel, kostnadseffektiv måte for Department of Defense å kjøpe og modernisere våpen, sa Susan Bruce, visepresident for avanserte våpen i Northrop, i en kunngjøring.

USAs luftforsvar vil ha våpenet klart innen 2026. 

Powered by Labrador CMS