Nyheter

GODKJENNER: Tyrkia har lenge ønsket å kunne kjøpe F-16-kampfly. Nå, etter at landet har godkjent Sveriges Nato-søknad, sier det amerikanske utenriksdepartementet ifølge Pentagon ja til potensielt salg av flyene til Tyrkia.

USA godkjenner mulig amerikansk F-16-salg til Tyrkia

USAs utenriksdepartement sier ja til et potensielt salg av 40 F-16-kampfly og relatert utstyr til Tyrkia etter at Tyrkia nå har godkjent Sveriges Nato-søknad.

Publisert

Verdien av det potensielle salget anslås til 23 milliarder dollar. Det opplyste det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon natt til lørdag norsk tid.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I uttalelsen fra Pentagon står det også at utenriksdepartementet i Washington godkjenner potensielt salg av 20 F-35-kampfly til Hellas, til en anslått verdi av 8,6 milliarder dollar.

Tyrkia ba om lov til å kjøpe F-16-fly i oktober 2021. Etter at landets nasjonalforsamling tidligere denne uken ratifiserte Sveriges Nato-søknad, har USAs president Joe Biden nå sendt et brev til kongressledere der han oppfordrer dem til å godkjenne F-16-salget til Tyrkia «uten forsinkelser».

Til tross for kritikk mot Tyrkia fra noen kongressmedlemmer som mener landet blant annet må bedre menneskerettighetsvernet, ventes det at Kongressen kommer til å vedta kampflysalget innen 15-dagersfristen som Det hvite hus har satt.

Powered by Labrador CMS