Nyheter

FRIVILLIG: Hvert år deltar flere titalls soldater fra flystasjonen i Evenes på TV-aksjonen.

Hvert år deltar soldatene på innsamlingen: – Gull verdt

Hvert år deltar mellom 20 og 50 soldater fra Evenes på TV-aksjonen. Ordfører i kommunen Terje Bartholsen (Ap) forteller at han er mektig imponert.

Publisert

Søndag gikk den årlige TV-aksjonen av stabelen hvor flere tusen frivillige landet rundt gikk dør til dør og samlet inn penger til Redd Barna og deres kamp mot barn rammet av krig og konflikt.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I skrivende stund har aksjonen samlet inn godt over 270 millioner kroner.

En av kommunene som har skilt seg positivt ut, er Evenes kommune i Nordland. Kommunen hadde mandag ettermiddag samlet inn hele 133.649 kroner, og havner med det  på en 29. plass av totalt 357 kommuner i landet, fordelt på innbyggere. 

En av årsaken til kommunens resultat kan kommet av deltagelsen fra frivillige bøssebærere tilhørende den militære flystasjonen i kommunen. 

– De siste årene har flere soldater ved Evenes flystasjon deltatt som bøssebærere under TV-aksjonen, et viktig og fint samarbeid.

Det forteller kommunens ordfører, Terje Bartholsen til Forsvarets Forum, mandag.

– Vi er relativt få innbyggere i kommunen, med stor avstand mellom husene, så vi trenger mange frivillige for å dekke alle, fortsetter ordføreren.

Han forteller at samarbeidet med flystasjonen begynte for noe år siden, da han ringte for å høre om det var noe soldatene stasjonert ved stasjonen kunne være interessert i.  

Og responsen var klar:

– De var med, sier han og legger til:

– Dette samarbeidet er gull verdt for kommunen i gjennomføringen av aksjonen.

Bartholsen sier at i tillegg til den avgjørende jobben soldatene gjør, byr også deltagelsen av soldatene på et bedre samspill mellom dem og lokalbefolkningen.

– Det er kjempehyggelig, og har selvfølgelig en symbolsk verdi ved å bidra i lokalsamfunnet. 

Etter innsamlingen inviterte også kommunen og den lokale banken til en sosial sammenkomst.

– Lokalbanken stiller alltid opp med pizza, brus og snacks til de frivillige som har gått. Det hele har blitt en fin liten tradisjon, sier han avslutningsvis.

Powered by Labrador CMS