Nyheter

SOLDATER: Den kollektive sikkerhetspakten (CSTO) sendte drøyt 2.000 soldater til Kasakhstan for å bistå myndighetene med å slå ned opptøyer. Soldatene kom blant annet fra Kirgisistan (bildet)

Russiskledede styrker trekker seg ut av Kasakhstan

Den russiskledede fredsstyrken på 2.000 soldater som kom Kasakhstan til unnsetning under opptøyene, har begynt tilbaketrekningen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder det russiske nyhetsbyrået Tass.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– I tråd med planen fra kommandosentralen til de kollektive fredsstyrkene fra CSTO og forsvarsdepartementet i Kasakhstan, har fredsstyrkene begynt å overlevere objektene de har voktet til landets politistyrker, heter det i en uttalelse fra det russiske forsvarsdepartementet torsdag.

Videre heter det at de russiskledede fredsstyrkene er i ferd med å forberede utstyr og materiell for lufttransport tilbake til der de vanligvis er utstasjonert.

Den kollektive sikkerhetspakten (CSTO), militæralliansen mellom Russland, Hviterussland, Armenia, Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan og Usbekistan, sendte styrker til Kasakhstan i forrige uke.

Soldatene tok blant annet kontroll over flyplassen i Almaty, som var okkupert av demonstranter, og mandag ble flytrafikken der gjenopptatt.

Powered by Labrador CMS