Nyheter

FARLIGERE VERDEN: Natos generalsekretær Jens Stoltenberg under NHOs årskonferanse i Oslo spektrum.

Stoltenberg: – Vi må investere mer i forsvar

Nato-sjef Jens Stoltenberg mener vestlig militær støtte til Ukraina er avgjørende for vår egen sikkerhet og at vi må investere mer i eget forsvar.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag morgen talte Nato-sjef Jens Stoltenberg til NHOs årskonferanse i Oslo og han hadde et klart budskap om sikkerhetsituasjonen i Europa.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Autoritære krefter er på fremmarsj og demokratiet er på vikende front, globaliseringen er på retur. Det sterkeste uttrykket for denne farligere verden, er president Putins brutale krig mot Ukraina, sa Stoltenberg.

Han mener at russisk seier i Ukraina med Putin i front ikke bare vil være en tragedie for ukrainerne, men også farlig for vesten.

– Da er beskjeden til han og andre autoritære ledere rundt omkring i verden at hvis de bruker militær makt, så oppnår de det de vil, sa han.

Stoltenberg understreket videre hvor viktig det er at vestens militære støtte til Ukraina fortsetter og at det er helt avgjørende for at Russland ikke når sine militære og politiske mål.

– Vi må støtte Ukraina nå. Våpen er veien til fred, sa han.

Senest i går kom nyheten om at Norge støtter Ukraina med ytterligere artilleriammunisjon.

Ifølge Nato-sjefen lever vi nå i en farligere verden og derfor er viktigere at vi nå står sammen for demokrati og fred. Han mener et sterk forsvar trygger freden.

– Det er farlig å undervurderer Russland, og derfor har jeg tre lærdommer jeg mener vi allerede kan trekke fra krigen i Ukraina. Den første lærdommen er at vi må investere mer i forsvar.

Stoltenberg sa det ikke lenger kan være noen tvil om nødvendigheten av å investere i vår egen sikkerhet og vi trenger flere soldater, bedre trente soldater, mer utstyr og mer ammunisjon.

– Hvis vi passer på Nato, så vil Nato passe på oss alle sammen, avsluttet Stoltenberg.


Powered by Labrador CMS