Nyheter

BEKYMRET: EUs utenrikssjef Josep Borrell sier det er grunn til bekymring da Tyrkia og Russland stadig får tettere økonomiske bånd.
BEKYMRET: EUs utenrikssjef Josep Borrell sier det er grunn til bekymring da Tyrkia og Russland stadig får tettere økonomiske bånd.

Tyrkias bånd til Russland fører til bekymring i EU

Til tross for den russiske krigen mot Ukraina og vestlige sanksjoner, er EU er bekymret for Tyrkias nære bånd til Russland.

Publisert Sist oppdatert

De stadig tettere økonomiske båndene mellom Tyrkia og Russland er «grunn til betydelig bekymring», sier EUs utenrikssjef Josep Borrell i et brev til EU-parlamentet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Han sier også at det er bekymringsfullt at Tyrkia ikke slutter seg til EUs tiltak mot Russland, ifølge de tyske mediegruppa Funke.

Borrell påpeker at EU og Tyrkia har et tollforbund som innebærer tollfri handel av varer, inkludert varer som kan brukes både for sivile og militære formål. Han sier det er viktig at Tyrkia ikke tilbyr Russland muligheter for å omgå sanksjonene.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan skal i helgen snakke med både Russlands president Vladimir Putin og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj om forbedringer av avtalene om korneksport gjennom Svartehavet.

Powered by Labrador CMS