Nyheter

PÅ SPIONJAKT: Sjef i Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV) Thomas Haldenwang mener Russland vil kjøpe tyske spioner.

Mener Russland prøver å rekruttere tyske spioner

Etter at flere hundre russiske diplomater ble utvist fra Europa forsøker Russland å ansette tyskere som spioner, sier BfV.

Publisert

– Russland jobber hardt for å kompensere for den tyske regjeringens reduksjon av antall russiske agenter i Tyskland, sa BfV-sjef Thomas Haldenwang på en pressekonferanse i forbindelse med etatens årsrapport.

Tyskere som reiser til Russland regelmessig står særlig i fare for å bli utpresset av russiske sikkerhetstjenester, mener han.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Så snart de har kompromitterende informasjon om sine mål, er disse tjenestene ikke redd for å ta i bruk aggressive rekrutteringsmetoder, sier Haldenwang.

Russiske sikkerhetstjenester forsøker også å kjøpe spioner, ifølge BfV.

To tyske statsborgere ble i august i fjor siktet for forræderi for å ha spionert for Russland. Begge personene skal ha fått 400.000 euro for sine tjenester.

Nato har flere ganger uttrykt sin bekymring for russisk aktivitet i medlemslandene. Forsvarsalliansen har blant annet pekt på voldshandinger, cyberangrep og desinformasjonskampanjer som eksempler.

Rundt 600 russiske diplomater har blitt utvist fra Tyskland og andre europeiske land de siste årene.

Powered by Labrador CMS