Nyheter

RAMMET: Flere ansatte på den amrikanske ambassaden i Havana er rammet av de mystiske symptomene.

USA: Havana-syndromet trolig ikke resultat av fiendtlig aktivitet

Det er lite sannsynlig at en mystisk sykdom som har rammet amerikanske diplomater er påført av utenlandske fiender, konkluderer amerikansk etterretning i ny rapport.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at flere amerikanske diplomater og ambassadepersonell begynte å få symptomer som kvalme, svimmelhet, neseblod og hodepine, mistenkte myndighetene at et annet land kunne stå bak, og bevisst forsøke å skade amerikanerne.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Nå konkluderer en amerikansk rapport med at det er «svært usannsynlig» at en utenlandsk fiende er ansvarlig for sykdommen.

Rapporten er offentliggjort av kontoret til USAs etterretningsdirektør, og baserer seg på antagelsene til til syv amerikanske etterretningsorganer, som har undersøkt 1500 «unormale helsehendelser» i 90 forskjellige land.

Les også: CIA: Ingen klar årsak til diplomatskaden Havanna-syndromet

Den mystiske sykdommen fikk navnet Havana-syndromet, etter at symptomene først ble oppdaget på den amerikanske ambassaden i Cubas hovedstad Havana. Siden ble lignende symptomer oppdaget blant ansatte på amerikanske ambassader andre steder i verden.

Det har vært mange spekulasjoner om årsakene til Havana-syndromet, som mikrobølger og ultralyd. Ifølge en CIA-rapport fra 2022 kan de fleste tilfellene forklare av andre årsaker, som ikke tidligere diagnostiserte lidelser.

Powered by Labrador CMS