Nyheter

ETTERRETNING: Forsvarets etterretningsskip Marjata er det fjerde spionskipet i rekken som har det samme navnet.

Norges spionskip ligger i dokk i Horten

Mens krigen raser i Ukraina og Russlands militære aktivitetsnivå i nord er svært høyt, ligger det norske etterretningsskipet Marjata i dokk i Horten.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Skipet har ligget i Horten i drøyt to uker, skriver Aldrimer.no. Skipet er et av Forsvarets viktigste verktøy for å hente inn informasjon og følge med russisk militæraktivitet i nordområdene.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det norske etterretningsskipet Marjata er det fjerde skipet i rekken som bærer Marjata-navnet og drives av den norske Etterretningstjenesten. Marjata 4 ble satt i operativ drift i 2017.

Samtidig som den norske etterretningskapasiteten er redusert i Marjatas fravær, har den allierte tilstedeværelsen i nord økt, skriver Aldrimer.no videre.

Les også: Hva kan vi lære av Ukraina-krigen?

Ifølge Aldrimer.no er august høysesong for Russlands nordflåte i Barentshavet og Nord-Atlanteren.

Forsvaret bekrefter at Marjata for tiden befinner seg i Oslofjorden og ikke i Barentshavet.

– Fartøyet ligger i Horten for planlagt rutinemessig vedlikehold, skriver stabssersjant Aleksander Engborg Hage i Forsvarsstaben i en epost til Aldrimer.no.

Les også: Disse har kommet inn på Forsvarets sjefskurs

Kommunikasjonssjef Ann-Kristin Bjergene i Etterretningstjenesten sier de ikke kommenterer detaljer om sine fartøy eller seilingsmønster.

Powered by Labrador CMS