Nyheter

SVIKTET: Utenriksminister Anniken Huitfeldt i vandrehallen i Stortinget etter redegjørelsen om Norges medlemskap i FNs Sikkerhetsråd 2022.

Huitfeldt: Sikkerhetsrådet har sviktet Etiopia og Myanmar

Norge har presset på i FNs sikkerhetsråd for å få gjort noe med krisene i Tigray i Etiopia og i Myanmar, men rådet har sviktet, mener utenriksministeren.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

— For både Etiopia/Tigray og Myanmar må vi dessverre kunne si at Sikkerhetsrådet har sviktet. Sviktet i å forebygge og sviktet i å respondere på en måte som kunne forhindret alvorlige menneskerettighetsbrudd og spart store sivile tap og lidelser, konstaterte Anniken Huitfeldt (Ap) da hun redegjorde i Stortinget for Norges arbeid som medlem i Sikkerhetsrådet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

SULTER: En etiopisk kvinne krangler med andre om tildelingen av gule erter distribuert av Hjelpeforeningen i Tigray i byen Agula, i Tigray-regionen i Nord-Etiopia, 8. mai 2021.

Norge har presset på for å få til hastemøter og samle rådet om uttalelser, fortalte hun. Innsatsen har vært betydelig for å få rådet til å engasjere seg.

Les også: Krever svar på hvorfor Norge betaler mer for kampfly enn Finland

— Dessverre har ikke responsen eller uttalelsene vært like sterke som vi skulle ha ønsket. Vi skulle gjerne sett at det var støtte blant rådets medlemmer til å ta i bruk flere virkemidler, slik FN-pakten foreskriver, sier hun.

Powered by Labrador CMS