Nyheter

FORSVARSSJEFENE: Finlands Timo Kivinen (f.v), Sveriges Micael Bydén og Norges Eirik Kristoffersen gikk Vasaloppets Öppet spår. Her ved start mandag morgen i Sälen.

Forsvarssjefen gikk ni mil med sine nordiske kolleger

Eirik Kristoffersen gikk Åpent spor i Vasaloppet på litt over sju timer. 

Publisert Sist oppdatert

På Facebook skriver forsvarssjef Eirik Kristoffersen at han mandag gjennomførte det ni mil lange langrennsløpet Öppet spår under Vasaloppsuka i Sverige. Til helgen går det mer kjente Vasaloppet i samme løype fra Sälen til Mora. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kristoffersen gikk hele traséen sammen med Sveriges og Finlands forsvarssjefer Micael Bydén og Timo Kivinen. Alle kom i mål samtidig på tiden 07:15:53, ifølge SVT

Dette skjedde samme dag som Ungarn godkjente den svenske søknaden om å bli Nato-medlem. 

– Fra gode venner til gode allierte, skriver Kristoffersen på Facebook.

Til SVT sier den svenske forsvarssjefen at det var litt mye motbakke i starten, men at det ble en fantastisk opplevelse i nydelig vær.

– Vi bestemte oss for to år siden for å gå sammen. Det ble ikke noe av i fjor på grunn av invasjonen, men det ble en vending i Ukraina som gjorde at vi fikk det til i år, sier Bydén

I forbindelse med Birkebeinerløpet for to år siden, sa Kristoffersen at den danske forsvarssjefen Flemming Lentfer takket nei til å stille i Åpent spor. 

Kristoffersen ville også utfordre sine nordiske kollegaer til å gå Birkebeinerrennet hvis det gikk bra i det svenske langløpet. 

SVT skriver at deler av samtalene underveis i løpet handlet om at Sverige straks blir medlem i Nato.

– Jeg håper i slutten av denne uken, eller senest i starten av neste, så skal det svenske flagget heises utenfor Natos hovedkvarter. Det er på tide nå – vi er klare, sa Bydén til SVT. 

Powered by Labrador CMS