Nyheter

NATOS HOVEDKVARTER: Forsvarssjef Eirik Kristofersen i Brussel i januar i år, flankert av nordiske kolleger: Svenske Timo Kivinen (t.v.) og svenske Micael Bydén.

Skal holde Nato-konferanse i Norge – markerer alliansens nye mantra

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen er vert for konferansen som Natos militærkomité arrangerer i Oslo denne høsten. Alliansens nye mantra er forsvar av egne territorier.

Publisert Sist oppdatert

Natos militærkomité (MC) er den øverste militære myndighet i Nato, og kalles for broen mellom politiske beslutningstakere og Natos militære struktur.

15.–17. september er Norge vertsskap for MC sin årlige konferanse, skriver Forsvaret i en pressemelding.

Under Nato-toppmøtet i Vilnius i juli vedtok Natos politiske nivå å styrke alliansen på flere områder.

Det står videre i pressemeldingen at målet er å endre alliansen fra å være fokusert på internasjonale operasjoner til å forsvare egne territorier.

«Under konferansen i Oslo samles forsvarssjefer fra alle medlemsland for å diskutere gjennomføringen av vedtakene fra Vilnius. Dette inkluderer økt beredskap, modernisering, innføring av kommandostrukturer, bedre logistikk og mer felles trening», ifølge Forsvaret.

Natos militærkomité (MC)

  • Militærkomiteen består av høyerestående militære offiserer fra Natos medlemsland.
  • Disse offiserene representerer sine lands forsvarssjefer. Island, som ikke har militære styrker, representeres av en sivil tjenesteperson.
  • Komiteens leder er Natos øverste militære representant og er talsperson for militære saker i alliansen.
  • Komiteen møtes minst en gang i uken for å diskutere viktige militære saker.
  • På høyeste nivå møtes komiteen tre ganger i året: to møter i Natos hovedkvarter i Brussel samt et tredje møte i et Natos medlemsland. Kilde: Forsvaret.
Powered by Labrador CMS