Nyheter:

HEMMELIG: Frode Berg har ikke selv fått lest EOS-utvalgets rapport om sin egen sak. Det går nå mot en høring på bakgrunn av rapporten.

NRK: Høring i Frode Berg-saken 12. april

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) må møte i en høring om Frode Berg-saken i Stortinget 12. april, ifølge NRK.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Stortinget vil innkalle til høring om EOS-utvalgets rapport i Frode Berg-saken. Etter det NRK får opplyst kommer høringen til å skje mandag 12. april.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Bakgrunnen er en rapport fra EOS-utvalget som ble overlevert til de folkevalgte 25. februar. EOS-utvalget er Stortingets eget utvalg for etterretning, overvåking og sikkerhet.

Tidligere forsvarsminister og nåværende utenriksminister Ine Eriksen Søreide er blant dem som trolig må forklare seg om sin rolle i saken, ifølge rikskringkasteren. Stortinget ønsker også å høre nåværende forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) og sentrale personer i E-tjenesten og representanter fra EOS-utvalget.

I utgangspunktet vil høringen foregå i et lukket rom i kjelleren i Stortingsbygningen, men det kan bli aktuelt med en delvis åpen høring, ifølge NRK.

Bok om Frode Berg: Ei tragedie i randsona av det store spelet

EOS-rapporten er hemmeligstemplet i sin helhet av Forsvarsdepartementet, men Stortinget fikk etter en begjæring fra presidentskapet overlevert rapporten.

Frode Berg har ikke selv fått lese EOS-utvalgets rapport om sin egen sak.

Den pensjonerte grenseinspektøren ble arrestert av russisk sikkerhetspoliti i desember 2017. Han ble anklaget og dømt til 14 års fengsel for spionasje og tilbrakte nesten to år i fengsel før han ble benådet i november 2019.

Les også: EOS-utvalgets rapport om Frode Berg holdes hemmelig

Powered by Labrador CMS