Nyheter

PÅ VÅPENMESSE: En Switchblade 600 fra produsenten AeroVironment vises frem på Eurosatory arms show i Villepinte, nord for Paris. Bildet er fra juni 2022.
PÅ VÅPENMESSE: En Switchblade 600 fra produsenten AeroVironment vises frem på Eurosatory arms show i Villepinte, nord for Paris. Bildet er fra juni 2022.

Litauen kjøper Switchblade 600-droner

Dronene skal gi litauiske styrker mulighet til å ødelegge stridsvogner og andre pansrede kjøretøy på opp mot 40 kilometers avstand.

– Vi er det første landet i verden etter USA som kjøper Switchblade 600. Disse kampdronene er en ny kapasitet som kommer til å gi den litauiske hæren mulighet til å ødelegge fiendens stridsvogner og andre pansrede kjøretøyer på en avstand på opp til 40 kilometer. Vår hær har ikke hatt den kapasiteten før nå, sa Litauens forsvarsminister Arvydas Anušauskas i forbindelse med kontraktsigneringen i forrige uke.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det melder Defense News.

Det er ikke kjent hvor mange droner Litauen har bestilt, men kontrakten har en verdi på 45 millioner euro.

Dronene produseres av det amerikanske selskapet AeroVironment. Ifølge Defense News er dronene i hovedsak en kombinasjon av en rekognoseringsdrone og et presisjonsstyrt missil.

Switchblade-dronene kommer i to størrelser; Switchblade 300 og Switchblade 600. 300-versjonen veier i underkant av 3 kilo og får plass i en ryggsekk. Den har flytid på omtrent 15 minutter og kan nå mål innenfor en mils radius, ifølge produsenten. Den større versjonen, Switchblade 600 veier i overkant av 50 kilo, og kan fly lengre og angripe mål på større avstander.

Les Forsvarets forums dronespesial her: Krigslaboratoriet

Powered by Labrador CMS