Nyheter

FÅR FLERE LEOPARDER: Ukrainske soldater med en stridsvogn av typen Leopard 1 A5 i mai i år. Nå får ukrainske styrker flere stridsvogner, i tillegg til mer luftvern og pansrede kjøretøy.

Tyskland sender våpen for 11 milliarder kroner til Ukraina

Tysklands andre «vinterpakke» inkluderer luftvernsystemer til en verdi av en milliard euro, melder det tyske forsvarsdepartementet. 

Publisert Sist oppdatert

Gigantpakken består av blant annet et Patriot luftvernsystem, to  IRIS-T-missilsystemer, ti Leopard-stridsvogner og tre luftvernsystemer av typen Gepard. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I tillegg donerer Tyskland pansrede kjøretøy og ambulanser, samt annet utstyr som er øremerket Ukrainas spesialstyrker.  Det skriver Defense News

Til sammen skal Tysklands våpenpakke til Ukraina ha en verdi på en milliard euro, tilsvarende omtrent 11 milliarder norske kroner. 

– Jeg er takknemlig for Tysklands store militære hjelpepakke, skriver Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj på Twitter. 

– Nå når vinteren nærmer seg er dette nøyaktig den støtten vi trenger. 

Patriot-systemet hentes direkte fra Tysklands eget lager, og det planlagt at landet skal starte opplæring av ukrainske soldater i løpet av de kommende ukene. 

Tyskland melder også at totalt 10.000 ukrainske soldater skal ha fått opplæring og trening i landet innen utgangen av 2023. 

Landet har tidligere donert en lang rekke militært utstyr og våpen til Ukraina. Les mer om Tysklands donasjoner her! 

Powered by Labrador CMS