Desemberdrillen

JULEBRUS: Vernepliktig Farooq mener det er en skam at julebrusen fra CB er så vanskelig og få tak i på Østlandet.

#Luke 30: Hadde Rabia kunnet strikke, hadde hun strikket votter til sjef AK

Selv om ikke Rabia feirer jul eller teller ned til julaften, er desember en av hennes favorittmåneder i året. Hun føler at det er da man setter av mer tid til de man er glad i.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I spalten «Desemberdrillen» stiller Forsvarets forum ulike folk med tilknytning til Forsvaret, seks spørsmål rundt desember, tradisjoner og året som har gått. Spalten tar for seg en ny forsvarspersonhver dag i hele desember - som en forlenget julekalender.

Navn: Rabia Farooq

Alder: 20

Yrke: Adminitrasjonssoldat

Sted: Kolsås


Hva betyr desember for deg?

Desember for meg betyr i all hovedsak egentlig bare første måneden i vinter. Jeg kommer fra en muslimsk familie som ikke feirer jul på den tradisjonelle måten, og derfor teller jeg ikke ned til 24. desember slik som mange gjør. Til tross for dette er desember en av favorittmånedene min, da jeg føler man setter av mer tid til de man er glad i.

Hvilken forsvarsperson ville du gitt julegave til, og hva hadde du pakket inn?

Hvis jeg kunnet strikke, hadde jeg strikka votter til sjef AK (Akershus kommandantskap). På en øvelse noen uker tilbake, holdt han hånda mi da jeg synes det var litt ekstra tøft. Derfor føler jeg hjemmestrikket votter hadde vært fint å gi.

Ditt mest minnerike sted å tilbringe desember måned/feire jul?

Det må være i Oslo for noen år siden, da jeg skulle reise til Saudi-Arabia med familien min, og i all hemmelighet var sur fordi vi skulle være bortreist på julaften. På den tida ville jeg bare se på Mikkes jul i Andeby (det vil jeg fremdeles). Jeg husker ikke hvorfor, men billettene våre ble kansellert, og vi skulle reise to dager senere. Da bodde vi hos onkelen min, og jeg og lillebroren min fikk åpne resten av Kinder julekalenderen hans som han såvidt hadde rørt i hele desember. Vi spiste masse sjokolade og god mat mens vi så på julefilmer hele julaften, og så reiste vi på en veldig fin ferie.

Hva må du ha i desember?

Verdens beste julebrus, AKA CB julebrus. Er en skam at den er så vanskelig å få tak i på Østlandet, så den er noe av det første som skal drikkes når jeg reiser hjem.

Hvilken nyhetssak fra året som har gått, har gjort mest inntrykk på deg? Hvorfor?

En sak som har gjort inntrykk på meg er endringen av abortloven i USA. Det er en sak som gjør meg provosert og som jeg har tenkt en del på i etterkant, fordi jeg skjønner ikke hvordan det er mulig at folk tenker det er greit.

Hva er ditt nyttårsforsett?

Jeg er ikke en stor tilhenger av konseptet nyttårsforsett, men skulle jeg valgt noe hadde det vært å begynne med en ny hobby.


Powered by Labrador CMS