Desemberdrillen

JUL PÅ FESTNINGEN: Forsvarssjef Eirik Kristoffersen har gode minner fra julefeiring på Akershus Festning.
Her sammen med sin familie i 2021.

#Luke 25: Eirik ville gitt en julegave til den ukrainske forsvarssjefen, som han vet ønsker seg harde pakker

I 2023 ønsker forsvarssjefen å trene mer variert og skal gjøre det han kan for å delta i militær klasse på landsskytterstevnet på Voss i 2023.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I spalten «Desemberdrillen» stiller Forsvarets forum ulike folk med tilknytning til Forsvaret, seks spørsmål rundt desember, tradisjoner og året som har gått. Spalten tar for seg en ny forsvarspersonhver dag i hele desember - som en forlenget julekalender.


Navn: Eirik Kristoffersen

Alder: 53

Yrke: General. Forsvarssjef

Sted: Akershus festning

Hva betyr desember for deg?

For meg er desember den mest tradisjonsrike tiden av året. Fra første søndag i advent til juletreet er pakket ut av huset over nyttår, så er det som om tiden har stått litt stille fra jeg var barn. Året vi har vært gjennom blir oppsummert og planer for neste år blir lagt. Og generelt opplever jeg at folk er opptatt av å skape god stemning, selv om det er mye å ta tak i både på jobb og hjemme.

Hvilken forsvarsperson ville du gitt julegave til, og hva hadde du pakket inn?

Det er så mange folk i Forsvaret som har levert godt over norm i året som har gått. Vi har gjort mye ekstra ut over det som allerede var planlagt. Økt årvåkenhet, øvelse Cold Response, sikring av kritisk infrastruktur, donasjoner og trening i støtte til Ukraina, tett nordisk samarbeid og forbedret arbeidsmiljø er noen eksempler der folk i Forsvaret har strukket seg langt for å løse oppgavene. Siden jeg må velge en person blir min kollega general Valerij Zaluzjnij i Ukraina og han ønsker seg harde pakker.

Ditt mest minnerike sted å tilbringe desember måned/feire jul?

Jeg har feiret jul mange steder i inn- og utland opp gjennom årene. Etter at jeg ble forsvarssjef, feirer jeg jul på Akershus festning. Julefeiring på ærverdige Akershus festning er både eventyrlig og høytidelig, noe jeg er svært takknemlig for å få oppleve.

Hva må du ha i desember?

Det er ingenting jeg absolutt må ha, fordi jeg tar lite for gitt. I julehøytiden har vi mange som løser oppdrag langt unna sine tradisjonelle steder å feire jul. Men, tid med mine nærmeste er øverst på lista.

Hvilken nyhetssak fra året som har gått, har gjort mest inntrykk på deg? Hvorfor?

Russland sitt angrep på Ukraina 24. februar er den enkeltsaken som har endret mest på hele sikkerhetssituasjonen i Europa og verden. Vi kommer til å leve lenge med konsekvensene av krigen, selv om kampene skulle opphøre på et tidspunkt. Den ukrainske forsvarsviljen er imponerende, og vi må fortsette å stå sammen i vår støtte til det ukrainske folket.

Hva er ditt nyttårsforsett?

Personlig er nyttårsforsettet å trene mer variert, det har blitt for mye løping og for lite styrketrening. Så skal jeg gjøre det jeg kan for å delta i militær klasse på landsskytterstevnet på Voss i 2023. Mer overordnet er det å jobbe hardt for å støtte Ukraina best mulig så lenge det kreves.


Powered by Labrador CMS