Desemberdrillen

GAVE TIL HV: Odd Einar ville gitt en gave til alle i Trønderlag heimevernsdistrikt som han har møtt gjennom utdanning, trening og øving.

#Luke 24: Etter å ha blitt pappa, ser Odd Einar med spenning fram til hva som gjemmer seg i julekalenderen

Og julefeiringen i Afghanistan, deployert med Telemarks bataljon i 2009, glemmer han aldri.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I spalten «Desemberdrillen» stiller Forsvarets forum ulike folk med tilknytning til Forsvaret, seks spørsmål rundt desember, tradisjoner og året som har gått. Spalten tar for seg en ny forsvarspersonhver dag i hele desember - som en forlenget julekalender.

Navn: Odd Einar Nygård

Alder: 44

Yrke: Ansvarlig for utdanning, trening og øving (Ass. G3/7)

Sted: Værnes


Hva betyr desember for deg?

Desember er en måned for avslutning, refleksjon og forberedelser.
Etter jeg ble far så er desember spenning for hva som er i kalenderen hver dag, det er juleforberedelser hjemme, i skole og barnehage, og det er å pynte juletreet.

Hvilken forsvarsperson vil du gitt julegave til, og hva hadde du pakket inn?

Jeg ville gitt en gave til alle i Trøndelag heimevernsdistrikt som jeg har møtt i forbindelse med utdanning, trening og øving. De reiser fra sitt «vanlige liv» for å tilbringe tid med sin militære familie. Den profesjonaliteten de har vist meg er noe av det bedre jeg har sett. Gaven jeg kunne tenkt meg å gi må være bedre forutsetninger for å gjøre den jobben som vi krever av de.

Ditt mest minnerike sted å tilbringe desember/feire jul?

Jeg har vært så heldig å tilbringe julen på mange steder i forbindelse med jobb. Jeg foretrekker å feire den med familien, men den mest minnerike var kanskje i Afghanistan i 2009, deployert med Telemark bataljon. Den situasjonen og de hendelsene vi var ute for var spesielle, men jeg var så heldig å få oppleve det sammen med en helt fantastisk gjeng. Så det glemmer jeg aldri.

Hva må du ha i desember?

Jeg er av de som mener at juleforberedelsene generelt starter litt tidlig. Men det jeg må ha i desember er julebrus fra E.C. Dahls bryggeri.

Hvilken nyhetssak fra året som har gått, har gjort mest inntrykk på deg? Hvorfor?

Kommer selvsagt ikke utenom Russland sin invasjon av Ukraina. Det å se hvordan sivile lider i en krig gjør selvsagt inntrykk.

Samtidig må jeg si at det å se hvordan et det både Norge og det internasjonale samfunnet har støttet opp om Ukraina også har gjort inntrykk. Jeg håper bare at støtten vedvarer.

Hva er ditt nyttårsforsett?

Jeg har ingen nyttårsforsetter, men hver år ønsker jeg gjerne å utvikle og forbedre meg, både innen jobb og privat. Om jeg lykkes med det må nesten andre svare på.

Powered by Labrador CMS