Desemberdrillen

VARM JUL: Sissel og familiens juletradisjon, er at de på et vis ikke har noen særlig tradisjon. Hun feirer helst jul i varme strøk. Avbildet under et besøk på hangarskipet USS Bush.

#Luke 28: Nato-sjefens rådgiver elsker jul, og er barnsligere enn sin egen datter

Sissel Kruse Larsen har håp for det nye året. Så lenge de som tror på fred og frihet står sammen, er det lysere tider i vente.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I spalten «Desemberdrillen» stiller Forsvarets forum ulike folk med tilknytning til Forsvaret, seks spørsmål rundt desember, tradisjoner og året som har gått. Spalten tar for seg en ny forsvarspersonhver dag i hele desember - som en forlenget julekalender.

Navn: Sissel Kruse Larsen

Alder: 34

Yrke: Strategisk kommunikasjonsrådgiver for Natos generalsekretær

Sted: Nato HQ, Brussel

Hva betyr desember for deg?

For meg betyr desember forventning og glede, jeg elsker jul og alt som hører med. Det er noe av det kjekkeste med å ha barn, selv om datteren min på 13 nok synes jeg er mer barnslig enn henne til tider.

Vi har adventskalender, Sinterklaas kommer natt til den 6. desember – en belgisk tradisjon, vi baker lussekatter og pepperkaker og gleder oss mest mulig. Desember er også i år mye jobb, det er mye som skal ferdigstilles mot slutten av året – og en del planlegging mot neste år. Det blir travelt, men helt sikkert også veldig fint!

Hvilken forsvarsperson ville du gitt julegave til, og hva hadde du pakket inn?

Jeg hadde gjerne gitt en julegave til alle dem som passer på oss, på vakt for Nato og Norge, og kanskje feirer jul uten dem de er glade i. Jeg har enorm respekt for den jobben de gjør, og mener de alle fortjener en fin opplevelse sammen med sine nære og kjære – så det måtte blitt gavekort på noe kjekt.

Ditt mest minnerike sted å tilbringe desember måned/feire jul?

Vår tradisjon er på et vis at vi ikke har noen særlig tradisjon, vi feirer gjerne jul andre steder enn hjemme, aller helst i Spania. Der har jeg nok mine beste juleminner fra, med juletre i potte, ribbe fra den spanske slakteren, mye god mat, endelig litt sol i ansiktet i en mørk tid, og tid med familien.

Jeg liker også julene våre her i Belgia, også dem med noe norsk julemat, men med tradisjonelle belgiske kaker – på julaften formet som en kubbe i ulike varianter. Den som ser ut som en vedkubbe med smørkrem er nok min favoritt.

Hva må du ha i desember?

Tid til familie og venner når julefreden senker seg er kjærkomment. Rolige morgener med barna, mandariner og julekaker er mer enn nok for meg.

Hvilken nyhetssak fra året som har gått, har gjort mest inntrykk på deg? Hvorfor?

Det er nok beretningene fra de mange som lever i Ukraina og hver dag kjenner grusomhetene fra President Putins krig på kroppen. Det gjør også inntrykk å høre om de mange i mange andre land som lever enda tøffere liv nå, men aller sterkest er nok bildene fra Butsja. Det er nesten ikke til å begripe at dette skjer i Europa i vår tid.

Hva er ditt nyttårsforsett?

Jeg er ikke noen tilhenger av nyttårsforsetter, og tenker at vi får alle gjøre vårt beste gjennom hele året. Som alltid skal jeg prøve å huske på å si til alle dem jeg er glad i at jeg setter pris på dem. Jeg har mer et håp – om at lysere tider skal komme, så lenge vi som tror på fred og frihet står sammen.


Powered by Labrador CMS