Desemberdrillen

HJEM TIL JUL: Guri Melby feirer gjerne jul i Oslo, men må alltid en tur hjem til Gjølme også.

#Luke 26: Øldampet pinnekjøtt er det som virkelig gir Guri smaken av jul

Hun er sparsommelig med nyttårsforsett - fordi hun ofte blir litt for optimistisk på egne vegne.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I spalten «Desemberdrillen» stiller Forsvarets forum ulike folk med tilknytning til Forsvaret, seks spørsmål rundt desember, tradisjoner og året som har gått. Spalten tar for seg en ny forsvarspersonhver dag i hele desember - som en forlenget julekalender.

Navn: Guri Melby

Alder: 41

Yrke: Stortingsrepresentant, Venstre

Sted: Norge

Hva betyr desember for deg?

Desember for meg betyr snølagte trær, noen få solglimt i minusgrader, og litt julestress. Mest av alt betyr det familiekos med barna mine, med familien min i Trøndelag og med gode venner og kolleger fra ulike faser av livet mitt. Jeg ser alltid fram til at jula nærmer seg!

Hvilken forsvarsperson ville du gitt julegave til, og hva hadde du pakket inn?

Det ville kanskje blitt Karen-Anna Eggen fra Institutt for forsvarsstudier. En drivende dyktig, ung og utrolig kunnskapsrik dame som har vært en inspirasjonskilde og en person jeg har satt pris på å lese analyser fra om Russland og alt rundt krigen i Ukraina. Jeg hadde kanskje pakket inn en billett til sydligere strøk, for en varm ferie synes jeg hun hadde fortjent nå!

Ditt mest minnerike sted å tilbringe desember måned/feire jul?

Trøndelag stikker nok av med seieren her også. Julaften feirer jeg hos meg selv i Oslo med familien her, men jeg må alltid til hjembygda Gjølme i Orkland i romjula. I tillegg til at det minner meg om mine barndoms juler, er det også litt større sjanse for snø og skigåing der.

Hva må du ha i desember?

Øldampa pinnekjøtt! Det er virkelig smaken av jul.

Hvilken nyhetssak fra året som har gått, har gjort mest inntrykk på deg? Hvorfor?

Det må nok være de første nyhetssendingene på morgenen 24. februar fordi det var så uvirkelig å kjenne på følelsen av at det nå var begynnelsen på en storkrig med potensial til å definere hele 2020-tallet og mer.

Det var utrolig rart å komme på jobb den dagen, men alle sammen kjente det umiddelbart langt inn i ryggmargen at nå gjaldt det ikke lenger bare å snakke om de liberale verdiene vi snakker så mye om i Venstre. Nå var det faktisk tid for å omsette de tankene til rask handling, for å kjempe for de verdiene som vi går på jobb hver dag for å forsvare. Jeg kommer aldri til å glemme den dagen.

Hva er ditt nyttårsforsett?

Jeg er vanligvis veldig sparsommelig med nyttårsforsett, fordi jeg kan bli litt for optimistisk på egne vegne. Men siden det har vært veldig mange lange dager på jobb dette året så må jeg i det minste begynne å finne tilbake til toppformen.


Powered by Labrador CMS