Desemberdrillen

KONTRASTER: HR-sjef Ragnhilds BC-telt i vinterlandskap fra en øvelse i Bardu - og på vei fra jobb og barnehage.

#Luke 23: Alle parter vinner på HR-sjef Ragnhilds nyttårsforsett om en bedre balanse mellom jobb og familie

En av de morsomste juleminnene hennes er da en onkel fra Amerika dukket uanmeldt opp som nisse, og ingen skjønte hvem det kunne være bak masken.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I spalten «Desemberdrillen» stiller Forsvarets forum ulike folk med tilknytning til Forsvaret, seks spørsmål rundt desember, tradisjoner og året som har gått. Spalten tar for seg en ny forsvarspersonhver dag i hele desember - som en forlenget julekalender.


Hva betyr desember for deg?

Navn: Ragnhild Gotun Desserud

Alder: 32

Yrke: HR-sjef

Sted: Hans Majestet Kongens Garde

Desember er tid for å lande. I det ligger det å stoppe opp, reflektere over året som har gått, endelig roe ned og være med familie. Men også å løfte blikket for hva som kommer, ta kompasskurs og se om det er nødvendig med justeringer.

Hvilken forsvarsperson ville du gitt julegave til, og hva hadde du pakket inn?

Hadde myndighet strukket til ville alle forsvarsansatte fått pensjonsopptjening på hele lønna, med tilbakevirkende kraft. Det vil si også all aktivitet (øvelse, vakt og seiling) som er en del av hverdagen vår når vi bærer uniform.

Men jeg får nøye meg med en offentlig takk til gardesjefen, Trond Robert Forbregd. Han, og den lille seksjonen min, gjør det gøy å være HR-sjef på avdelingsnivå tross forutsetninger og arbeidsmengde.

Ditt mest minnerike sted å tilbringe desember måned/feire jul?

Ingenting slår julen sett fra barns øyne. Mine barndomsminner av jul er hjemme på en hvitdekket gård på Hadeland med hele familien. Besteforeldrene var nærmeste nabo, skiløypene gikk utenfor døren og juletreet ble hugget i skogen bak huset.

Ekstra stas var det når onkelen min fra USA dukket uanmeldt opp som julenisse, og ingen kunne skjønne hvem som gjemte seg bak nissemasken. Verken store eller små.

Hva må du ha i desember?

Har jeg mulighet til å dele gode opplevelser med noen jeg er glad i, trenger jeg ikke stort mer. Men akkurat i desember hjelper det på julestemningen at det er litt hvitt ute. I fjor ble den planlagte innspurten og julaften kansellert da jeg satt i koronakarantene med mann og barn. Det ble jul allikevel. Kanskje til og med en av de bedre, da alle forventninger ble lagt til side. Det var en god påminnelse på det som egentlig betyr noe og hvor lite man trenger for å skape jul.

Hvilken nyhetssak fra året som har gått, har gjort mest inntrykk på deg? Hvorfor?

Som forsvarsansatte må krigen i Ukraina nevnes. Den minner oss alle på alvoret i jobben vi har valgt. I tillegg vil jeg trekke frem at alt mediefokuset rundt varsling i Forsvaret har satt spor. Både som arbeidsgiver-representant, men også som ansatt. Dette har vært og er en nødvendig oppvask som baner vei for en ny hverdag for mange, og er med på å sette en ny kurs for hvilken arbeidsplass vi ønsker å være. Det skal vi strekke oss etter.

Sakene og de som har stått frem har lært meg mye. I tillegg er jeg stolt over å se at forsvarsdebatten har blitt løftet ut av lunsjrommet og opp på den offentlige agendaen. Slikt skaper endring.

Hva er ditt nyttårsforsett?

Komme meg uthvilt tilbake på jobb i januar. Jobbe for en bedre balanse mellom jobb-familie, og meg selv. Slikt vinner alle parter på.


Powered by Labrador CMS