Nytt om navn

NY JOBB: Claes Huitfeldt-Grosböl har tatt over rollen som Senior National Representative for Norge i Hormuzstredet.

Norsk orlogskaptein til Abu Dhabi

Claes Huitfeldt-Grosböl har overtatt rollen som Senior National Representative i operasjonen EMASoH, som ledes fra hovedstaden i De forente arabiske emirater.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Orlogskaptein Claes Huitfeldt-Grosböl overtok i midten av desember rollen som Senior National Representative i operasjonen European Maritime Situational Awareness in Strait of Hormuz (EMASoH).

EMASoH er et europeisk-ledet diplomatisk og militær maritim tilstedeværelse i Hormuzstredet, som forbinder Persiabukta og Omanbukta. Operasjonen ledes av Frankrike, fra Abu Dhabi i De forente arabiske emirater.

Norge sluttet seg til initiativet i september 2021. Danmark, Tyskland og Italia er også blant de ni landene som deltar i samarbeidet.

Huitfeldt-Grosböl kommer fra en stilling i Minedykkerkommandoen og vil midlertidig tjenestegjøre i EMASoH frem til sommeren.

– Det føles viktig å få lov til å bidra til maritim sikkerhet for skipstrafikken i Hormuz-stredet, skriver han i en e-post til Forsvarets forum.

Hormutzstredet er strategisk viktig. Det anslås at mellom 20 og 30 prosent av verdens olje fraktes gjennom stredet.

– Norge er det nest største av medlemslandene, etter Hellas, når det kommer til shipping-operasjoner i området. Sikkerhetstruende hendelser i Hormuz vil få ringvirkninger på oljeprisene og verdensmarkedene, som igjen vil kunne påvirke norsk økonomi.

– Gjennom deltakelse i operasjonen bygger vi relasjoner med noen av våre viktigste allierte, og viser at Norge er en troverdig alliert, med vilje og evne til å bidra til internasjonal sikkerhet.

Powered by Labrador CMS