Nyheter

IKKE LENGER TILLAT: Forsvarets ansatte får ikke lenger ha TikTok og Telegram på Forsvarets telefoner eller telefoner som brukes i tjeneste.

Forsvaret forbyr TikTok på telefoner som brukes i tjeneste

I 2020 ville ikke Forsvaret hverken fraråde eller forby ansatte og vernepliktige å bruke TikTok. Nå har de snudd, og forbyr appen på alle Forsvarets enheter.

Publisert Sist oppdatert

TikTok har gått fra å være en app fylt av mat-, sminke- og dansevideoer, til å bli en potensiell sikkerhetsrisiko. Den siste tiden har flere arbeidsgivere bedt sine ansatte om å slette appen, deriblant Forsvarsdepartementet, Kunnskapsdepartementet, politiet og flere norske kommuner.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge tall fra Ipsos bruker seks av ti nordmenn i aldersgruppen 18 til 29 år TikTok daglig.

I 2020 sa Forsvaret til Forsvarets forum at de ikke ville forby eller fraråde sine ansatte eller vernepliktige fra å bruke appen. Begrunnelsen den gang var at Forsvarets eksisterende policy for bruk av sosiale medier var nok. Nå har de snudd, og har lagt ned forbud mot både TikTok og Telegram.

– TikTok og Telegram er ikke tillatt på Forsvarets mobiltelefoner, nettbrett og datamaskiner, skriver talsperson Per Espen Strande i en e-post til Forsvarets forum.

– Forbudet gjelder også private enheter som benyttes i tjeneste i Forsvaret, samt private enheter som medbringes der det foregår gradert tale, skriver Strande.

I tillegg fraråder Forsvaret bruk av appene også på private enheter.

Forbudet og frarådingen gjelder for både militære og sivilt ansatte. Personell skal være informert gjennom «linjen» og i interne kanaler, ifølge Strande.

Dersom de ansatte bryter forbudet, kan det få konsekvenser, skriver Strande.

– Det vil kunne bli behandlet som et sikkerhetsbrudd.

Powered by Labrador CMS