Nyheter

SKAL HYLLES: Danske vernepliktige fotografert i København i 2014. Dersom denne gjengen tjenestegjør i Hjemmeværnet i dag, kan de for første gang kle seg i uniform på sitt sivile arbeidssted onsdag denne uken.

Danmark gjennomfører uniform på jobben-dag for første gang

Onsdag 27. september inviteres danske reservister for første gang til å gå med uniform på jobb. 

Publisert

Danmark skal for første gang arrangere «Uniform på jobbet»-dag, for å hylle reservister og frivillige. Det skriver Forsvarsministeriet i en pressemelding. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Dagen skal synliggjøre og anerkjenne alle frivillige og reservister «som yter en viktig innsats for samfunnet», heter det i pressemeldingen. 

Det norske Heimevernet har arrangert en slik dag de tre siste årene. Også i år – den 6. desember – skal dagen markeres. Da får alle soldater i Heimevernet tillatelse til å kle seg i grønt på sin sivile arbeidsplass. Slik blir det også i Danmark. 

– Uniform på jobben-dagen er en anledning til å synliggjøre og anerkjenne den uvurderlige innsatsen som Forsvarets reservister og frivillige i Hjemmeværnet, Beredskabsstyrelsen og Kystredningstjenesten yter i ekstraordinære situasjoner – som pandemier, ekstremvær og akutte utfordringer, sier forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

Det er forsvarsminister Lund Poulsen som har innført dagen, nettopp for å hylle reservister og heimevernssoldater og for å oppfordre styrket samarbeid mellom det danske forsvaret og næringslivet.

Powered by Labrador CMS