Nyheter

MIDLERTIDIG: Forsvarets mediearkiv har vært nede siden 28. mars, på grunn av serversvikt.

Forsvarets bildearkiv er nede for telling

Under øvelsen Cold Response hadde Forsvarets mediesenter (FMS) for store ambisjoner til mediearkivet og den 28. mars rundt klokken 12, var serverne fulle og arkivet ute av drift.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarets mediearkiv er et arkiv åpent for alle, som inneholder bilder og videoer fra Forsvarets virksomhet, både i inn- og utland.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tina Christensen, leder av produksjonsavdelingen til mediearkivet, sier til Forsvarets forum at hun har store ambisjoner for mediearkivet og ønsker å utvidet tilbudet til brukerne ved å legge inn video i tillegg til bilder.

Under øvelsen Cold Response var planen å legge inn flere videoer, men det var da mediearkivet sluttet å virke. Diskene var fulle og serveren var nede.

– Det er Cyberforsvaret (CYFOR) som styrer den tekniske biten og har ansvaret for serverne våre, og så bruker vi software fra FotoWare, men det har ingenting med dem å gjøre. Det er rett og slett en serversvikt fra vår side.

Nå jobbes det med å etablere et arkiv med mye større kapasitet slik at når serveren er oppe igjen, kan FMS tilby et arkiv som fungerer på en bedre måte.

– Det CYFOR som jobber med saken og vi får et mye større mediearkiv, når det først kommer opp. Da er det oppjustert og oppgradert sånn at det skal fungere på en bedre måte når vi fyller på med videoinnholdet i tillegg til bilder, sier Tina Christensen.

Christensen sier til Forsvarets forum at de håpet alt skulle være oppe igjen før påske, men det gjorde det ikke. Arbeidet med serveren og arkivet fortsetter også uka etter påske og det er ikke satt en dato for når det skal være i drift igjen.

Powered by Labrador CMS