Nyheter

HACKERANGREP: Ukraina ble denne uken rammet av det dataangrep. Nå mistenker landet at en hviterussisk hackergruppe står bak angrepet.
HACKERANGREP: Ukraina ble denne uken rammet av det dataangrep. Nå mistenker landet at en hviterussisk hackergruppe står bak angrepet.

Ukraina mistenker hviterussisk hackergruppe for å stå bak dataangrep

Ukraina mistenker at hackergruppen UNC1151 står bak det store dataangrepet mot regjeringens nettsider fredag. Gruppen har bånd til hviterussisk etterretning.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Sjefen ved Ukrainas nasjonale sikkerhets- og forsvarsråd mener dataangrepet var et dekke for mer ødeleggende handlinger som skal ha skjedd bak kulissene.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Dataangrepet rammet den ukrainske regjeringens nettsider, og en advarsel som sa «vær redd og vent det verste» dukket opp på nettsiden til utenriksdepartementet.

Les også: Russisk hackar for retten i USA

Uttalelsen lørdag er den første som går i dybden om Ukrainas vurdering av dataangrepet. Fredag sa en embetsmann at Russland sannsynligvis var involvert, men ga ikke ytterligere detaljer.

Hviterussiske myndigheter har ikke svart på påstandene fra Ukraina.

Les også: Sønstebyprisen gikk til Roseslottet

Powered by Labrador CMS