Nyheter

KRYPTOENHET: Moderniseringen som nå gjøres skal sikre Norges største hemmeligheter de neste 50 årene.

FMA signerte millionkontrakt om krypteringsløsninger

Har en verdi på 577 millioner kroner, og leveransen er forventet i 2027. 

Publisert

Forsvarsmateriell (FMA) har signert en kontrakt med Thales Norway for utvikling av neste generasjon krypteringsløsninger som skal tilfredsstille Forsvarets behov, og som er utviklet etter Natos standarder. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det skriver Forsvarsmateriell i en pressemelding. 

Kontrakten er den første av tre utviklingskontrakter, og har en verdi på 577 millioner kroner. Leveransen er forventet i 2027.

– Denne kontrakten er viktig for oss for å sikre at informasjon som kan utfordre Norges sikkerhet, ikke kommer på avveie. Thales har en lang tradisjon for å levere høytillits kryptoløsninger til Forsvaret, og ved at all produksjon skjer i Norge, har vi også god kontroll på hele verdikjeden og bidrar til å opprettholde norske arbeidsplasser og norsk forsvarsindustri, sier Gro Jære, direktør i FMA.

Kontrakten som nå er inngått er den første av tre utviklingskontrakter som skal sikre kryptering på strategiske systemer, mens neste kontrakt vil omfatte taktiske løsninger. 

Den største forskjellen er at det vil være en tidobling av mengden data som kan gå gjennom systemene, skriver FMA. 

Når leveransen av kryptoenheten er godkjent, vil en serieleveranse starte, og da skal de kryptoenhetene Forsvaret har i dag også erstattes. All kommunikasjon i Forsvaret er kryptert.

– Denne avtalen er et viktig steg for å modernisere norsk krypto og for å opprettholde Norges posisjon som kryptoleverandør til Nato, sier Bjarne Rager Furuseth, fungerende direktør i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM). 

KONTRAKT: Gro Jære er direktør i Forsvarsmateriell og Tor Tuhus er administrerende direktør Thales Norway.
Powered by Labrador CMS