Nyheter:

RAMMET: Noen har hentet data ut av Stortingets servere.

Cyberforsvaret: Ikke dokumentasjon på at Forsvaret er angrepet

Nå jobber Cyberforsvaret med å sjekke Forsvarets underleverandører og samarbeidspartnere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har gått gjennom og søkt etter kompromitteringsindikatorene i Forsvarets IT-systemer og nettverk. Vi har ikke funne dokumentasjon på at Forsvaret er berørt i denne saken, sier Knut Grandhagen, kommunikasjonssjef i Cyberforsvaret.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Onsdag 10. mars ble det kjent at Stortinget er rammet av et dataangrep og at data er blitt hentet ut. Angriperne utnyttet en sårbarhet i e-postproduktet Microsoft Exchange, som Microsoft gjorde kjent 2. mars.

Ifølge Grandhagen var Cyberforsvaret ferdige med å tette sikkerhetshullene 4. mars.

Grandhagen understreker at sårbarheten ikke gjelder skytjenestene til Microsoft, men de fysiske e-postserverne. Forsvaret har stort sett gått over til skytjenester for e-post, og Exchange-serverne brukes ikke lenger så mange steder i Forsvaret.

Nå jobber Cyberforsvaret sammen med Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) for å undersøke om Forsvarets underleverandører og samarbeidspartnere kan ha blitt rammet av hackere som utnyttet sårbarheten i Microsoft Exchange.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vil etterforske dataangrepet på Stortinget

Powered by Labrador CMS