Nyheter

CYBER: Ukraina og Nato har blitt enige om at alliansen skal hjelpe Ukraina med datasikkerheten. Dette skjer samtidig som situasjonen mellom Russland og Vesten er meget spent.

Nato skal bistå Ukraina med datasikkerhet

Nato og Ukraina har undertegnet en avtale om at forsvarsalliansen skal hjelpe landet med datasikkerhet. Det skjer etter forrige ukes storstilte hackerangrep.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Avtalen ble undertegnet mandag, og eksperter fra Nato og alliansens medlemsland er allerede på plass og jobber sammen med Ukraina for å håndtere det seneste angrepet, ifølge Natos generalsekretær Jens Stoltenberg.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ukrainske myndigheter sa søndag at de hadde bevis for at Russland sto bak det omfattende dataangrepet forrige uke som slo ut myndighetenes nettsider. Russiske myndigheter avviser at de står bak.

Les også: Stort dataangrep mot den ukrainske regjeringens nettsider.

Den nye avtalen innebærer tettere datasamarbeid, blant annet får Ukraina tilgang til Natos plattform som deler informasjon om skadelig programvare.

– Med denne fornyede avtalen vil vi utvide samarbeidet med Ukraina for å støtte dem i å modernisere landets informasjonsteknologi og kommunikasjonstjenester, sier Ludwig Decamps, sjef for Natos kontor for informasjon og kommunikasjon.

Utdanning av ukrainsk personell kan inngå dersom det trengs, legger han til.

Dataangrepet mot Ukraina kom samtidig som forholdet mellom Russland og Vesten er svært spent.

Les også: Ukraina mistenker hviterussisk hackergruppe for å stå bak dataangrep.

Powered by Labrador CMS