Nyheter

DONERER: Sverige sender en ny materiellpakke til Ukraina. Her er forsvarsminister Pål Jonson fotografert under en pressekonferanse i november i fjor.

Sverige med ny milliardpakke til Ukraina

Sverige vil gi en ny pakke med støtte til Ukraina, sier forsvarsminister Pål Jonson. Pakka består blant av ammunisjon og reservedeler til CV90-kampvogner.

Publisert Sist oppdatert

Det gis ammunisjon til materiell som er sendt i tidligere svenske støttepakker, framfor alt til CV90. I tillegg blir det sendt reservedeler. Pakka har en verdi på rundt 3,4 milliarder svenske kroner, tilsvarende knappe 3,3 milliarder norske kroner.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Også Norge vurderer å sende CV90 til Ukraina. Les mer her!

– Ukraina har signalisert til oss at de har svært stort behov for nye støttepakker, særlig for ammunisjon og reservedeler, sier Jonson.

Riksdagen og finanskomiteen er innkalt for å behandle pakka, som er den trettende i rekken.

Til nå har Sverige gitt forsvarsbistand for nærmere 17 milliarder svenske kroner. For disse pengene har Ukraina fått blant annet luftvernsystemer til en verdi av over tre milliarder kroner og Leopard 2 stridsvogner.

I mars inngikk Sverige en avtale med Storbritannia om salg av artillerisystemet Archer. Det gjorde det mulig for Storbritannia å donere sitt gamle AS90-system til Ukraina.

Powered by Labrador CMS