Nyheter

BLOKADE: Lastebilførere og deres støttespillere blokkerer tilgangen fra Ambassador Bridge, som forbinder Detroit og Windsor, ettersom de fortsetter å protestere mot covid-19 vaksinemandater og restriksjoner, i Windsor torsdag 10. februar.

USA ber Canada bruke føderal makt mot grenseblokade

Det hvite hus legger press på Canada for å få nabolandet til å ta i bruk føderal makt mot lastebilblokaden på grensen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

USAs minister med ansvar for innenlandsk sikkerhet, Alejandro Mayorkas, ringte torsdag til sin canadiske motpart. I samtalen oppfordret han Canada til å bruke føderal makt for å løse situasjonen på grensen mellom de to landene, og han sa at hans departement gir sin fulle støtte.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Ny NRK-podcast om skredulykken i Vassdalen

USAs samferdselsminister Pete Buttigieg har dessuten snakket med sin canadiske motpart. Denne samtalen dreide seg om betydningen for USAs forsyningsledd.

Demonstranter som vil tvinge Canada til å fjerne koronatiltak og vaksinekrav for lastebilsjåfører som passerer grensen, sperrer tre grenseoverganger mellom de to landene, blant dem Ambassador Bridge, som knytter sammen Windsor i Canada og Detroit i USA.

Les også: Skeptiske østeuropeere følger med på Vestens diplomati overfor Russland

Ifølge Canadas myndigheter passerer 25 prosent av landets handel via denne overgangen. Flere bilfabrikker i Canada varslet onsdag at de har måttet stenge eller redusere driften på grunn av vansker med tilgang på deler som følge av blokaden.

Powered by Labrador CMS