Nyheter

PROTESTLEDER: Minst to ledere av bevegelsen som har sperret sentrum i Canadas hovedstad Ottawa i nesten tre uker i protest mot koronatiltak og vaksinekrav, er pågrepet. Politiet rykket inn torsdag, etter at demonstrantene hadde fått ultimatum om å dra frivillig eller bli pågrepet.

Protestledere pågrepet i Ottawa

Minst to ledere av bevegelsen som har sperret sentrum i Canadas hovedstad Ottawa i nesten tre uker i protest mot koronatiltak og vaksinekrav, er pågrepet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag ga politiet demonstrantene et ultimatum og gjorde det klart at alle som ikke fjernet seg frivillig ville bli pågrepet og risikerte å få lastebilene beslaglagt.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Dette så ikke ut til å ha noen effekt, og torsdag rykket store politistyrker inn i sentrum av byen. En større politiaksjon så ut til å være nær forestående.

På bevegelsens Twitter-konto heter det at Tamara Lich, en av arrangørene bak demonstrasjonen, er pågrepet, uten å ha gjort motstand.

Les også: Unge Venstre: HIV, ADHD og cannabisbruk må ikke diskvalifisere ungdom

Politiet har også pågrepet Chris Barber, en annen arrangør, bekrefter en talsmann for demonstrasjonen til The New York Times.

Demonstranter har også lammet trafikken ved flere grenseoverganger mot USA, men blokadene der er de siste dagene opphevet. I Ottawa har imidlertid demonstrantene holdt stand.

Powered by Labrador CMS