Nyheter

ETTERLYSER FORSVARSPENGER: Hans Andreas Limi avbildet under Frp sitt landsmøte 2023 på Gardermoen.
ETTERLYSER FORSVARSPENGER: Hans Andreas Limi avbildet under Frp sitt landsmøte 2023 på Gardermoen.

Frp: Forsvaret får «ingenting» i revidert budsjett

Forsvarsbudsjettet økes med til sammen 2,1 milliarder kroner i revidert nasjonalbudsjett for 2023, men brorparten av økningen består av såkalte «tekniske endringer».

Publisert Sist oppdatert

Forsvaret får «ingenting» i revidert, ifølge Fremskrittspartiets Hans Andreas Limi.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi er veldig skuffet over at regjeringen ikke følger opp med en helt nødvendig styrking av forsvaret, sier han i en pressemelding.

Regjeringen foreslår i revidert budsjett å øke bevilgningene til forsvar med 327 millioner kroner. Men sektoren får som andre sektorer ekstra penger for å dekke opp for økende priser, samt kompensasjon for økte valutapriser. Regjeringen omtaler det som tekniske endringer i en pressemelding. Dette utgjør til sammen 2,1 milliarder kroner.

Av den reelle budsjettøkningen er 167 millioner kroner satt av for å styrke evnen til «alliert mottak» på Andøya. Det er også foreslått 60 millioner kroner for å sikre nok teknikere til de nye kampflyene F-35. 25 millioner kroner skal «styrke evnen til situasjonsforståelse for Etterretningstjenesten».

Powered by Labrador CMS