Nyheter

JAGERFLY: To F-35 kampfly over Akershus festning.

Flere teknikere til F-35 i revidert nasjonalbudsjett

Det blir foreslått å bruke 60 millioner kroner for å sikre nok teknikere til F-35-kampflyene i revidert nasjonalbudsjett.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Planen er å leie inn teknisk personell fra produsenten Lockheed Martin ut 2023 og teknikere fra Kongsberg Aviation Maintenance Services til og med august 2023, skriver Forsvarsdepartementet i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Deretter skal man bruke 18,3 millioner kroner for å styrke bemanningen i Forsvarets logistikkorganisasjon på Ørlandet, der F-35-flyene er stasjonert. 15 millioner kroner går også til etableringen av en nasjonal flyfaglinje på Fosen videregående skole.

– I dagens sikkerhetssituasjon er kampflyene våre avgjørende for sikkerheten vår. Vi kan ikke sette oss i en situasjon der flyene blir stående på bakken på grunn av manglende teknisk personell. Det er nødvendig å sette i verk tiltak på både kort og lang sikt, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

Powered by Labrador CMS