Nyheter

NATO-BIDRAG: Den tyske regjeringen vil etter alle solemerker legge frem et rekordstort forsvarsbudsjett onsdag. Bildet viser tyske soldater foran en stormpanservogn og en artillerivogn under øvelse "Griffin Storm 2023" på øvingsfeltet ved Prabade, og er datert 26. juni 2023.

Kilder: Tysklands regjering sikter mot toprosentmålet med rekordbudsjett

Tyskland planlegger å innfri Natos mål om å bruke 2 prosent av BNP på forsvar i et rekordstort budsjettforslag for 2024.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen foreslår å bruke 51,8 milliarder euro på forsvarssektoren i tillegg til en ekstrabevilgning på 19,2 milliarder euro til militæret, ifølge kilder i det tyske finansdepartementet. Til sammen tilsvarer beløpene 830 milliarder kroner.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I regjeringens forslag til statsbudsjett foreslås det å ta opp 16,6 milliarder euro i lån i 2024. Til sammen har budsjettforslaget en ramme på 445,7 milliarder euro, tilsvarende over 5,2 billioner norske kroner.

Budsjettforslaget vil offisielt bli lagt fram på onsdag. Egentlig skulle budsjettet være klart allerede i mars, men har blitt utsatt flere ganger på grunn av intern uenighet i koalisjonsregjeringen.

Powered by Labrador CMS