Nyheter

BRANNSLUKKING: Branner har herjet i Hellas den siste uken, og det er satt inn store ressurser for å bekjempe flammene. Tirsdag omkom to offiserer da de opererte et brannfly utenfor Athen. Illustrasjonsbilde fra mandag denne uken.

Det greske forsvaret erklærer tre dagers sørgetid etter brannflystyrt

Det var major Christos Boulas (34) og fenrik Periklis Stefanidis (27) som døde da et brannfly styrtet utenfor Athen.

Publisert Sist oppdatert

To offiserer i det greske luftforsvaret omkom da de skulle bidra til slukking av skogbrann øst for Athen i Hellas tirsdag denne uken.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Onsdag erklærte det greske forsvaret tre dagers sørgetid, melder ERT News.

De fløy et Canadair CL-215, som er et amfibiefly som brukes til å slippe vann ned på flammene. I en video av hendelsen kan man se flyet slippe ut vann, svinge til høyre og treffe et tre med den høyre vingen, for så å treffe bakken og eksplodere. Årsakene til styrten blir undersøkt av gresk luftforsvar som analyserer videoen, skriver ERT News.

Flyet tilhørte 355. taktiske transporteskadron i 112. jagerving, ifølge gresk luftforsvar.

Skogbranner har herjet Hellas siden 17. juli. Blant annet har flere populære feriesteder blitt rammet. Mange har blitt evakuert fra de rammede områdene, og det er iverksatt tiltak av både brannvesen og forsvar med støtte fra Frankrike, Polen, Italia, Romania, Bulgaria og Slovakia som har bistått med brannfly, brannbåter og mannskap for å hjelpe til med slukkingsarbeidet.

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken stod det at CL-215 er et sjøfly. Det er ikke riktig. Det rette er at det er et amfibiefly, som kan ta av og lande både på land og på vann. Endringen ble gjort 27.07.23, klokka 10.48.

Powered by Labrador CMS