Nyheter

F-16: Fosen videregående skole får et eget F-16 til flyfaglinja. Dette flyet er avbildet under innflyging til Kjeller i forbindelse med avhending av de norske F-16-flyene.

Videregående skole fikk et F-16

Fosen videregående skole mottok mandag et kampfly av typen F-16. Det amerikanske flyet har tidligere vært brukt til opplæring på Kjevik, nå står det klar til elevene møter til skolestart i august.

– Vi er den første skolen i Norge som får et F-16. Det er klart det er artig å få et F-16, men vi gleder oss mest til elevene kommer til høsten. Det er gleden av å jobbe i videregående skole, sier rektor Therese Eidsaune til Fosna-Folket.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Til høsten møter det første kullet opp til flyfaglinja på Fosen. Den består av 30 ordinære plasser og seks plasser som Forsvaret disponerer. Det er en nasjonal linje, og elever fra hele landet kan søke seg inn. Det første året er undervisningen i den midlertidige hangaren, der F-16-flyet nå skal stå.

I 2024 skal skolen også få et Sea King redningshelikopter og et DA-20 Jet Falcon-fly.

Powered by Labrador CMS