Nyheter

BOKLANSERING: Tidligere forsvarssjef Sverre Diesen håper den nye boken vil skape større oppmerksomhet rundt de største svakhetene ved det norske forsvaret.

Diesens nye bok: Ønsker å løfte de største svakhetene i Forsvaret

Tidligere forsvarssjef Sverre Diesen håper den nye boken kan bidra til å bringe større kunnskap og innsikt om et viktig spørsmål hos publikum til bordet.

Publisert

Tirsdag 5. september lanserer tidligere forsvarssjef Sverre Diesen sin nye bok: Krig, konflikt og militærmakt. Norsk forsvar i en endret verden.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge Diesen var det Gyldendal forlag som tok kontakt med ideén om en ny bok, fordi krigen i Ukraina har skapt stor interesse i samfunnet for å forstå mer av hele det komplekse bildet som krig og bruk av militærmakt i vår tid representerer.

– De spurte om jeg kunne tenke meg å skrive en slik bok, og det syntes jeg var en god idé, så jeg sa ja, sier Diesen.

Boken Krig, konflikt og militærmakt er en gjennomgang av hvordan krig og krigføring har endret karakter etter den kalde krigens slutt, og hvordan det har endret forutsetningene for det norske Forsvaret.

Les også: Hovedverneombudet feiret 20 år – dette har vært de største sakene

Diesen forklarer at det er det som vanligvis kalles krigens karakter. Det vil si hvem aktørene er, hva målet med bruk av militærmakt vil være, hvilke metoder som tas i bruk, og hvilke midler. Det siste dreier seg særlig om moderne militærteknologi, sier den tidligere forsvarssjefen.

Diesen håper boken kan bidra til å bringe større kunnskap og innsikt om et viktig spørsmål hos publikum til bordet.

– Samtidig har jeg ønsket å skape større offentlig oppmerksomhet om det jeg ser som de største svakhetene ved det norske forsvaret. Nettopp som følge av at vi ikke har tatt inn over oss alle konsekvensene av den utviklingen jeg beskriver, sier han.

– Jeg håper at publikum i tillegg til den generelle innsikten de får om forsvars- og sikkerhetsspørsmål, blir oppmerksomme på at de største svakhetene ved vårt eget forsvar vil det ikke nødvendigvis kreve mer penger å rette på, legger Diesen til.

Powered by Labrador CMS