Nyheter

SIGNATORER: Boris Pistorius og Bjørn Arild Gram.
SIGNATORER: Boris Pistorius og Bjørn Arild Gram.

Tysklands forsvarsminister kommer til Norge

MÜNCHEN (Forsvarets forum): Tysklands forsvarsminister varsler et han kommer til Norge til sommeren, etter å ha signert samarbeidsavtale med Bjørn Arild Gram.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dette bygger på kjøpet av nye stridsvogner og dette åpner for mer samarbeidet på land, med forsyninger og forskning og operations.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det dekker hele forsvarsektoren. Dette vil være basis for folkene våre å utarbeide noe konkret, sa forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp), etter at han og Tysklands forsvarsminister Boris Pistorius fredag signerte en intensjonsavtale mellom de to landene.

Tidligere på dagen hadde de to forsvarsministrene samtaler i München, der begge deltar på den årlige sikkerhetskonferansen.

– Jeg gratulerte kollagen min med Nansen-pakken, som er veldig, som er veldig viktig for Ukraina, sa Pistorius under signeringen.

Les også: Støre: Viktig å tenke gjennom sikkerhetsordenen i Europa etter krigen

Nansen-pakken er en støttepakke fra Norge til Ukraina på 75 milliarder kroner fordelt på fem år.

– Vi hadde gode diskusjoner, og jeg vil også gratulere Tyskland med sitt betydelige bidrag til Ukraina, sa Gram.

– Og vi diskuterte mitt besøk til Norge, antagelig i mai eller juni, skjøt Pistorius inn.

«Avtalen regulerer samarbeid innen Hæren og følger opp beslutningen om kjøp av 54 tyske stridsvogner til det norske Forsvaret. Avtalen omfatter hele forsvarssektoren, både Forsvaret, Forsvarsmateriell og Forsvarets forskningsinstitutt», skriver Forsvarsdepartementet i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS