Nyheter

KONGSBERG: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og konsernsjef i Kongsberg Gruppen, Geir Håøy, foran luftvernsystemet NASAMS under besøket hos Kongsberg Defence & Aerospace i Kongsberg.

Støre etter besøk i Kongsberg: Vi har verdensledende teknologi

Mandag besøkte statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) teknologibedriften Kongsberg Defence & Aerospace i Kongsberg. Bakgrunnen for besøket var blant annet krigen i Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Sammen med forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) besøkte statsministeren Kongsberg Defence & Aerospace i Kongsberg. Der fikk de blant annet en orientering om leveranser til forsvarssektoren og produksjonskapasitet, og vist luftvernsystemet Nasams.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Til NTB sier Støre besøket har en aktualitet over seg som er preget av krigen i Ukraina, der Norge kan bidra med teknologi og våpensystemer slik at Ukraina kan forsvare seg mot russiske angrep.

– Her ser vi en teknologi som forsvarer mot luftangrep, om det er droner, missiler eller annet. Dette ser vi viktigheten av nesten hver dag. At dette systemet er på plass i Ukraina er et tegn på at vi har verdensledende teknologi, samarbeid med USA og fått det inn i Ukraina, sa Støre.

– Vi har bidratt til dette våpensystemet i samarbeid med USA, det har åpenbart vært nyttig. Det er grunn til å tro at det vil være nyttig også i framtiden, sa statsministeren videre.

Powered by Labrador CMS