Nyheter

SAMARBEIDSAVTALE: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram signerte under på en intensjonsavtale med Danmark om samarbeid rundt droner.

Norge og Danmark er enige om dronesamarbeid

Satsingen på Andøya vil skje i samarbeid med naboen i sør.

Publisert

Regjeringen har tidligere varslet at det skal anskaffes langtrekkende droner. Nå er det klart at det skal skje sammen med Danmark.

De langtrekkende dronene skal operere ut fra Andøya, og skal blant annet overvåke havområdene.  

Under et besøk i Brüssel signerte forsvarsminister Bjørn Arild Gram på en intensjonsavtale med Danmark. 

– Langtrekkende droner er en av satsingene i forsvarsløftet, for å øke evnen til overvåkning av havområdene i nord. Det er en ny kapasitet for Norge og Forsvaret. Vi ønsker derfor å gjøre det i samarbeid med allierte, og da er Danmark en aktuell samarbeidspartner, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) i en pressemelding.

Les også: Norge inngår forsvarssamarbeid med EU.

Dronene er ikke anskaffet ennå. Det er ikke sikkert at det skjer sammen med Danmark. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi ønsker også å se på samarbeid med allierte om anskaffelsen av droner. Om det blir sammen med Danmark er for tidlig å si, sier Gram.

Per nå er det P-8 Poseidon-flyet som brukes til å overvåkene havene i nord. I langtidsplanen står det at Norge skal anskaffe en simulator for flytypen, som skal plasseres på Evenes. 

Powered by Labrador CMS