Nyheter

MILLARDPAKKE: Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj og USAs utenriksminister Antony Blinken under deres møte onsdag 6. september 2023.

USA gir ny milliardpakke til Ukraina

Milliardpakken fra USA til Ukraina skal gå til blant annet politiet, humanitær bistand, minerydding og våpen og utstyr.

Publisert

Utenriksminister Antony Blinken er i Kyiv og har kunngjort at USA gir en ny milliardpakke til Ukraina. Blinken ankom Kyiv onsdag formiddag og ble tatt imot av USAs ambassadør Bridget Brink. Seinere møtte han president Volodymyr Zelenskyj og utenriksminister Dmytro Kuleba.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I Kyiv kunngjorde Blinken at USA gir en ny pakke verdt 1 milliard dollar til Ukraina. Rundt 175 millioner dollar er knyttet til våpenhjelp – blant annet ammunisjon med utarmet uran – og 100 millioner er midler som skal gi Ukraina mulighet til å kjøpe mer våpen og utstyr.

Les også: – Forsvaret tar ikke likestilling på alvor

I pakken inngår også 300 millioner til politistyrkene, 206 millioner i humanitær bistand, 203 millioner til kampen mot korrupsjon og 90,5 millioner til minerydding. Pakken inkluderer også den tidligere varslede overføringen av 5,4 millioner dollar i fryste midler fra russiske oligarker.

– Vi vil sørge for at Ukraina har det de trenger, ikke bare for å lykkes i motoffensiven, men også på lang sikt, sa Blinken.

Samtidig som Blinken var i Kyiv, ble Ukraina rammet av et nytt brutalt angrep da minst 17 ble drept på en markedsplass i Kostjantynivka øst i landet.

Powered by Labrador CMS