Nyheter

TESTET I KAMP: En britisk Challenger 2 stridsvogn i nærheten av Basra i Irak.

For første gang skal en Challenger stridsvogn ha «falt i strid»

Omstendighetene rundt hendelsen er uklare, men tapet av en Challenger 2-stridsvogn i Ukraina skal være første gang den avanserte britiske krigsmaskinen blir ødelagt i kamp.

Publisert Sist oppdatert

Frem til nå skal den britiske stridsvognen Challenger 2 ha vært ubeseiret på slagmarken som følge av en fiende. Nå skal likevel én av Ukrainas 14 Challenger 2-stridsvogner ha blitt slått ut og ødelagt, skriver The Warzone.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Mandag 4. september begynte en video å sirkulere på sosiale medier, blant annet på X (tidligere kjent som Twitter), og viser en ukrainsk Challenger 2 brennende i en veikant.

Les også: Ukrainere klare for krig i amerikanske stridsvogner

Donasjonen av den avanserte britiske stridsvognen spilte en viktig rolle som døråpner for donasjon av andre vestlige stridsvogner. Ettersom kun 14 av disse ble donert til Ukraina, skal tapet av den ene stridsvognen være et hardt slag for Ukraina. Et lite plaster på såret er at mannskapet skal ha kommet fra hendelsen med livet i behold, skriver The Warzone videre.

Videoen være filmet i nærheten av Robotyne i Zaporizjzja Oblast i det sørlige Ukraina. Stridsvognen skal tilhøre 82nd Air Assault Brigade som skal være den eneste avdelingen som har mottatt Challenger stridsvogner.

BBC-korrespondent Jonathan Beale skriver på sin X-konto at en anonym vestlig forsvarskilde har bekreftet overfor ham at videoen viser en Challenger 2-stridsvogn og at mannskapet på vognen overlevde.

Powered by Labrador CMS