Nyheter

SKJERPES: Forsvarsministrene i forsvarssamarbeidet Joint Expeditionary Force har bestemt at sikkerheten i Østersjøen skal skjerpes. Bildet er fra en annen sammenheng og brukes i denne saken som illustrasjonsbilde.

Sikkerheten i Østersjøen skjerpes – 20 skip settes inn

Forsvarsministrene i forsvarssamarbeidet Joint Expeditionary Force (JEF) har bestemt at Østersjøen skal patruljeres med om lag 20 krigsskip fra og med fredag, ifølge SVT.

Publisert Sist oppdatert

Bakgrunnen er økt trussel mot kritisk undervannsinfrastruktur, og den økte tilstedeværelsen skal sende signaler til Russland.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det handler om å drive maritim overvåking. Et 20-talls krigsskip skal være aktive i Østersjøen, men også deler av Nord-Atlanteren, for å ta hensyn til sikkerhetssituasjonen og bedre beskytte kritisk infrastruktur under vann, sier Sveriges forsvarsminister Pål Jonson til SVT. 

Norge, som er medlem av JEF, skal delta i dette arbeidet. Beslutningen ble tatt under et sikkerhetstoppmøte på Gotland i oktober, melder TT.

Powered by Labrador CMS