Nyheter

KLARGJØRES: Onsdag formiddag ble de to beltevogner av typen BV-206 klargjorte av Heimevernet, klare til å rykke ut der ikke sivilmyndighetene kommer fram.

Heimevernet bistår med beltevogner i værkaoset

Det voldsomme snøfallet fortsetter sør i landet. Nå setter Forsvaret inn beltevogner i deler av Agder fylke for å støtte sivilmyndighetene med fremkommeligheten på Sørlandet. 

Publisert Sist oppdatert

Etter bistandsanmodning fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DBS), stiller Forsvaret med beltevogner og sjåfører. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Bistanden utøves av Heimevernet på vegne av Forsvaret. 

Oberstløytnant Stine Barclay Gaasland, talsperson for Forsvaret, forteller at det er innledningsvis Agder fylke det er bedt om bistand til, men om dette skal utvides er usikkert på nåværende tidspunkt. 

– Heimevernet bistår med to beltevogner av typen BV 206, og er primært en støtte med mulighet for å bistå og rykke ut dersom sivilmyndighetene ikke kommer seg fram, sier kommunikasjonssjef for Heimevernet Per Gunnar Grosberghaugen til Forsvarets forum. 

Powered by Labrador CMS