Nyheter

BISTAND: Forsvaret rykket ut med Bell-helikopter for å bistå nødetatene etter bilulykka på Setermoen.

Alvorlig ulykke med to militære kjøretøy ved Setermoen – to sendt til sykehus

Forsvaret kom til stedet med helikopterbistand etter at en militær lastebil og militær personbil kolliderte nord for Setermoen. Det er andre ulykke med militære kjøretøy involvert tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

To personer er fløyet til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø etter en front-mot-front-kollisjon mellom en militær personbil og en militær lastebil.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ulykken skjedde på E6, rundt en kilometer nord for Setermoen i Bardu kommune tirsdag ettermiddag.

De to personene var fastklemt i personbilen, og måtte frigjøres før de kunne sendes til sykehus. Fem personer var involvert i ulykken. De tre som satt i lastebilen ble sendt til legevakt for sjekk.

Operasjonsleder Morten Augensen i Troms politidistrikt opplyser om at de som satt fast i bilen skal være ved bevissthet.

– Jeg går ut ifra at det dreier seg om militært personell, i og med at det er to militære kjøretøy. Forsvaret har landet med et helikopter for å bistå med frakting, og et ambulansehelikopter er på vei fra Harstad, sa Augensen til Forsvarets forum klokka 13:14.

Det foregår fortsatt manuell dirigering av trafikken på stedet klokken 15:40. Forsvarets forums reporter i Bardu melder at trafikken går sakte, og at det er lang kø i begge retninger. Militærpolitiet står for veidirigeringen.

For tidlig å si om Joint Viking påvirkes

Talsperson Jonny Karlsen ved Forsvarets operative hovedkvarter befinner seg på Setermoen leir når Forsvarets forum ringer. Han bekrefter at det er militære kjøretøy involvert i ulykken, men viser til politiet for ytterligere informasjon om hendelsen.

Han sier det er for tidlig å si noe om ulykken tirsdag ettermiddag kommer til å påvirke storøvelsen i noen grad. I disse dager beveger avdelingene seg ut i felt, der selve striden starter. På land skal stridsscenarioet bevege seg fra Bjerkvik i sør, mot Nordkjosbotn i nord.

Tirsdag besøker kronprins Haakon øvelsen. Når Forsvarets forum snakker med Karlsen, er kronprinsen inne på Setermoen leir. Besøket hans er ikke, etter det Karlsen kjenner til, påvirket av ulykken.

Andre ulykke samme dag

Ulykken er den andre med militære kjøretøy involvert på rundt en times mellomrom tirsdag. Tidligere på dagen ble fire personer sendt til legevakta på helsesjekk etter at to personbiler kolliderte, før den ene bilen så skled inn i motsatt kjørebane og traff en militær trekkvogn, legger operasjonsleder Augensen til.

– Det skjedde rundt to kilometer nord fra der ulykken nå har skjedd. Det er god vinter her, men det kommer nok an på øyet som ser hvor glatt det er, sier han.

Powered by Labrador CMS