Nyheter

LUFTMAKT: Danmark håper å levere seks fly til Ukraina rundt nyttår, deretter ytterligere åtte i løpet av 2024, ifølge Danmarks statsminister Mette Frederiksen.

Ukraina får F-16 av Belgia

Belgias forsvarsminister sier at landet vil sende F-16 til Ukraina i 2025.

Publisert Sist oppdatert

Belgia vil sende F-16 til Ukraina fra 2025, sier landets forsvarsminister Ludivine Dedonder til radiokanalen Bel RTL.  Dedonder sier ikke hvor mange fly som vil bli sendt til Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Danmark har planer om handle raskere og forventer å kunne levere tidlig i 2024.

– Det er vår forventning at vi vil kunne donere de første kampflyene til Ukraina i mars eller april, sier forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

Samtidig understreker han at det fortsatt er mye arbeid for å sikre at ukrainerne kan håndtere flyene.

Også Norge og Nederland har lovet å donere F-16 til Ukraina. Den norske donasjonen bekreftet statsminister Jonas Gahr Støre under sitt besøk i Ukraina tidligere i år.

– Vi tar sikte på å gi, men antall fly og hvordan de innfases, det må vi diskutere med Ukraina og med våre allierte. Men Ukraina kan regne med at Norge gir et bidrag, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NTB i Ukraina.

Powered by Labrador CMS